Mleko kozie

właściwości i wartości odżywcze

Czym wyróżnia się mleko kozie?
1. Małą liczbą bakterii
2. Niewielką ilością komórek somatycznych
3. Brakiem organizmów chorobotwórczych
4. Brakiem substancji szkodliwych

więcej

Produkcja

sera koziego

Kozie mleko charakteryzuję się lekko żółtą barwą i lekko słonym, korzennym smakiem. Idealnie nadaję się do produkcji serów ze względu na mała kuleczki tłuszczu oraz wysoką zawartość soli mineralnych.

więcej

Ser kozi

w plastrach 100g

Heeeello

Cześć! Mam na imię Meelania i opowiem Ci, dlaczego ser z mojego mleeeka jest taki pyszny. Codziennie delektuje się zielonkami na słonecznej łące przy najlepszych warunkach środowiskowych. Kuleczki tłuszczowe, które są zawarte w moim mleku są małe, dzięki czemu są lepiej trawione i przyswajalne. W składzie mojego mleka znajdziesz również wiele minerałów tj. wapń, potas, magnez cynk oraz wiele witamin m.in.: wit. A, B, D, PP. Poznaj bliżej rodzaje sera, do którego produkcji wykorzystywane jest mojeee mleeeko.

Aktualności

SER KOZI W PLASTRACH

Produkty Meelania są produkowane na bazie mleka koziego. W ich składzie nie znajdziesz konserwantów ani sztucznych barwników. Wszystkie produkty są bogate w witaminy, białko, cynk oraz wapń. Jedna szklanka mleka koziego dostarcza aż 17% dziennego zapotrzebowania na białko oraz 33% dziennego zapotrzebowania na wapń. Warto również podkreślić, że sery z mleka koziego tak samo jak […]

więcej...

ROLADA Z KOZIEGO SERA

Produkty Meelania są produkowane na bazie mleka koziego. W ich składzie nie znajdziesz konserwantów ani sztucznych barwników. Wszystkie produkty są bogate w witaminy, białko, cynk oraz wapń. Jedna szklanka mleka koziego dostarcza aż 17% dziennego zapotrzebowania na białko oraz 33% dziennego zapotrzebowania na wapń. Warto również podkreślić, że sery z mleka koziego tak samo jak […]

więcej...

ILE KALORII MA SER KOZI MIĘKKI I TWARDY

Sery kozie są bogate we wszystkie ważne dla zdrowie składniki odżywcze. Mleko kozie używane do produkcji jest lepiej przyswajalne od mleka krowiego ze względy na mniejszy rozmiar kuleczek tłuszczowych obecnych w mleku. Jest to jeden z powodów dla którego ludzie coraz częściej zamieniają przetwory z mleka krowiego na produkty kozie. Ciekawostką jest to, że tłuszcz […]

więcej...

SER KOZI – ZAWARTOŚĆ LAKTOZY

Mleko kozie jest najbliższe ideału żywności, gdyż jego struktura chemiczna jest bardzo podobna do struktury mleka matki. Jest bogate w wartości odżywcze takie jak wapno, fosfor, witamina B2 i potas. Mleko kozie różni się od mleka krowiego tym, że jest lepiej przyswajalne i posiada mniejszą zawartość laktozy. Ser kozi bez laktozy to świetna opcja dla […]

więcej...

Facebook Instagram