SER KOZI W PLASTRACH

Produkty Meelania są produkowane na bazie mleka koziego. W ich składzie nie znajdziesz konserwantów ani sztucznych barwników. Wszystkie produkty są bogate w witaminy, białko, cynk oraz wapń. Jedna szklanka mleka koziego dostarcza aż 17% dziennego zapotrzebowania na białko oraz 33% dziennego zapotrzebowania na wapń. Warto również podkreślić, że sery z mleka koziego tak samo jak mleko kozie są łatwostrawne i lepiej przyswajalne. Jest to zasługą małych kuleczek tłuszczowych. Mleko kozie może być strawione przez organizm już w ciągu 20 minut, gdy na strawienie mleka krowiego potrzebujemy od 2 do 4 godzin.

Charakterystyka

Ser kozi w plastrach charakteryzuję się łagodnym smakiem. Wygodna forma sprawia, że sprawdzi się w szybkim, codziennym przygotowywaniu potraw. Ser kozi w plastrach możesz użyć bezpośrednio na kanapce lub desce serów, ale również jako dodatek do dań ciepłych. 

Zastosowanie 

Ser kozi w plastrach świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek zarówno na słodko jak i słono.By stworzyć słodką wersje kanapki, do serów Meelania najlepiej dodać owoce (maliny, figi, gruszkę) oraz miód. Jest to proste połączenie, któremu nikt nie będzie w stanie się oprzeć.Natomiast w wersji słonej, ser kozi w plastrach świetnie będzie się komponował z plasterkami buraka oraz rukolą. 

Może zainteresuje cię także:

Jesienna sałatka z dynią i serem kozim

Jesień to wspaniała pora roku, która obfituje w warzywa i owoce. Nieodłącznym elementem jesiennego pejzażu są dynie, gruszki i orzechy, są też częstym dodatkiem w potrawach w tym czasie! W tym artykule poznasz przepis na jesienną sałatkę z dynią i serem kozim, która łączy wszystko co najlepsze. Pełna słodyczy dynia, chrupiąca gruszka i aromatyczny kozi […]

więcej...

Ser kozi dla osób aktywnych

Nie ma wątpliwości, że kozi ser to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego sera z mleka krowiego. Różne korzyści zdrowotne wynikają z innej budowy komórek mleka. Różnice w mleku kozim, a krowim występują w strukturze lipidowej, tłuszczowej oraz w zawartości pierwiastków i witamin. Kozie mleko jest źródłem białka, fosforu, tłuszczu, laktozy i minerałów (zwłaszcza wapnia). Jego lipidy […]

więcej...

Facebook Instagram