SER KOZI W PLASTRACH

Produkty Meelania są produkowane na bazie mleka koziego. W ich składzie nie znajdziesz konserwantów ani sztucznych barwników. Wszystkie produkty są bogate w witaminy, białko, cynk oraz wapń. Jedna szklanka mleka koziego dostarcza aż 17% dziennego zapotrzebowania na białko oraz 33% dziennego zapotrzebowania na wapń. Warto również podkreślić, że sery z mleka koziego tak samo jak mleko kozie są łatwostrawne i lepiej przyswajalne. Jest to zasługą małych kuleczek tłuszczowych. Mleko kozie może być strawione przez organizm już w ciągu 20 minut, gdy na strawienie mleka krowiego potrzebujemy od 2 do 4 godzin.

Charakterystyka

Ser kozi w plastrach charakteryzuję się łagodnym smakiem. Wygodna forma sprawia, że sprawdzi się w szybkim, codziennym przygotowywaniu potraw. Ser kozi w plastrach możesz użyć bezpośrednio na kanapce lub desce serów, ale również jako dodatek do dań ciepłych. 

Zastosowanie 

Ser kozi w plastrach świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek zarówno na słodko jak i słono.By stworzyć słodką wersje kanapki, do serów Meelania najlepiej dodać owoce (maliny, figi, gruszkę) oraz miód. Jest to proste połączenie, któremu nikt nie będzie w stanie się oprzeć.Natomiast w wersji słonej, ser kozi w plastrach świetnie będzie się komponował z plasterkami buraka oraz rukolą. 

Może zainteresuje cię także:

Sery kozie dla dzieci: przepisy dla najmłodszych

Wybierając dla swojego dziecka produkty spożywcze kierujemy się dobrym składem, naturalnym pochodzeniem i zbilansowanymi wartościami. Rodzice muszą także zważać uwagę na alergie pokarmowe swoich dzieci. Najczęściej to właśnie w dziecięcym wieku ujawniają się alergie i nietolerancje na nabiał, gluten i inne składniki. Jeśli dziecko nie wykazuje problemów żywieniowych można poszerzać dietę malucha o nowe produkty. […]

więcej...

Jak ser kozi może przyczynić się do poprawy trawienia i zdrowia jelit?

Mleko kozie i jego przetwory – w tym kozi ser – są najczęściej kupowanymi produktami zaraz po produktach z mleka krowiego. Prozdrowotne aspekty mleka i serów kozich są rozmaite. Analiza składu i wartości odżywczych mleka koziego i serów kozich potwierdza większą zawartość białka serwatkowego niż w mleku krowim. Duża zawartość białka serwatkowego przyczynia się do […]

więcej...

Facebook Instagram