Grillowany ser kozi z żurawiną

Sezon grillowy nadal trwa, dlatego mamy dla Was przepis na ser kozi grillowany z dodatkiem żurawiny. Przepis ten jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Dodatek sera koziego odświeży twoje menu grillowe, a żurawina nada całości lekko słodkiego smaku. Ten przepis na ser kozi może być użyty jako przystawka lub dodatek do dania głównego. 

Ser grillowany – przepis

Składniki

  • roladka pleśniowa Meelania
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 gruszka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 garści rukoli 

Dressing żurawinowy

  • 4 łyżki żurawiny 
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. Roladkę pleśniową pokrój na grubsze plastry o grubości około 2cm.
  2. Plastry grilluj z dwóch stron przez około minutę. 
  3. Gruszkę pokrój na plastry i również ugrilluj.
  4. Przygotuj dressing. Wszystkie składniki na dressing wymieszaj ze sobą.
  5. Na talerzu ułóż rukolę oraz plasterki gruszki i sera koziego. 
  6. Całość skrop cytryną, oliwą z oliwek i dressingiem. 

Może zainteresuje cię także:

Regulamin Konkursu

Regulamin Konkursu   § 1  Organizator 1. Organizatorem  Konkursu  jest spółka PPH  Temar  Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa  z siedzibą w Katowicach  (40-749)  przy ul. Tartacznej 34, wpisana do Krajowego  Rejestru  Sądowego  prowadzonego  przez  Sąd  Rejonowy  Katowice  – Wschód  w Katowicach, Wydział VIII  Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000511601, posiadająca  numer  identyfikacji  […]

więcej...

Z czym jeść ser kozi? Poznaj trzy proste i pyszne przepisy!

Kozie sery to nie tylko smaczna, ale i zdrowa alternatywa dla innych rodzajów serów. Charakteryzują się delikatnym smakiem i są bogate w cenne składniki odżywcze. Dla osób, które poszukują pomysłów na to, z czym jeść ser kozi, przygotowaliśmy trzy proste i pyszne przepisy. Idealnie sprawdzą się zarówno ser kozi miękki, jak i ser kozi twardy. […]

więcej...

Facebook Instagram